peedling lightfalls clinic

Smeerlab test: peedling-behandeling

Een peeling met behulp van minuscule naalden heet een ‘peedling’. “De naam klinkt misschien lullig, maar de behandeling is dat allerminst”, zegt Sara Ottevaere van Lightfalls Cosmedic Clinic.

Wat?

Peedling is een gelaatsbehandeling waarbij een chemische peeling in de huid ‘geneedled’ wordt. Peeling + needling = ‘peedling’, een uitvinding van huidexperte Sara Ottevaere.

Wat belooft het?

Een fikse opfrissing van de teint met mooie resultaten op korte (glowy huidje) én lange termijn (aanmaak van collageen, elastine en een betere huidtextuur).

Voor wie?

Ideaal voor elke m/v/x met een belangrijk event op de agenda of voor een huid die toe is aan een intense boost.

Hoe?

peedling Nadat Sara mijn gezicht heeft gereinigd, volgt een eerste laagje peeling, afgestemd op de noden van mijn huid. Meteen ondervind ik de ‘no pain, no gain’-filosofie achter deze behan- deling aan den lijve. Wat gebeurt hier? Het voelt alsof mijn hoofd in brand staat. “Helemaal normaal”, stelt Sara me gerust. Het needlen zelf – waar ik op voorhand meer schrik voor had – blijkt uiteindelijk mee te vallen. Nadat de peeling via kleine, door de naald gemaakte gaatjes tot in de basaalcellenlaag van mijn huid is gebracht, wordt een skin booster met hyaluronzuur, vitamines en antioxidanten nog iets dieper in de huid geïnjecteerd. Hierdoor zal de huid vocht beter vasthouden en beter gehydrateerd ogen. Ook de fijne lijntjes zullen vervagen. Na laag vier voelt het alsof het bloed van mijn gezicht druipt maar dat gebeurt slechts in mijn verbeelding. Volgens de huidexpert zie ik er hoogstens ‘een beetje roze’ uit.

peedling Om de huid sneller te laten herstellen, schuif ik nog even onder de ledlamp, wat verrassend ontspannend is. Als afsluiter volgt een serum met slakkenexcretie en een noodzakelijke laag zonnecrème.

Resultaat?
peedling
Post peedle

De volgende ochtend ben ik nog steeds rozig en mijn huid voelt een beetje trekkerig maar hij is er: dé glow. Ik heb dan ook geen zin om met foundation aan de slag te gaan en hou het bij een felgekleurde lipstick en mascara. Hoewel je de beste resultaten krijgt door een vijftal peedlings om de drie weken te herhalen, geeft een enkele behandeling al een mooi resultaat. Niet zonder een beetje pijn, maar dat spreekwoord is er niet voor niets.

peedling lightfalls clinic
Happy Peedlers

Peedling-behandeling bij Lightfalls Cosmedic Clinic in Melle, 250 €.