revive royal flush infuus

Smeerlab test: IV-therapie tegen een kater(tje)

Beroemdheden van verschillend pluimage, reality sterren en influencers hangen al eens graag een een vatamine-infuus. Deze IV-therapie belooft een boost voor het immuunsysteem en geeft extra energie. En het zou ook helpen om je van een kater af te helpen. Smeerlab dronk een glas of twee te veel en ging aan de party girl drip.

Wanneer sterren zoals Rihanna het te bont maken tijdens een avondje uit, hebben ze dag nadien geen kater, maar zijn ze ‘oververmoeid en gedehydrateerd’. Omdat een drukke agenda zelden een dagje lamlendig op de bank hangen toelaat, zoeken ze hun toevlucht tot een vitamine-infuus, ook wel lacherig de party girl drip genoemd. In New York en Los Angeles is het sinds enkele jaren gebruikelijk om na een avondje stappen aan het infuus te hangen. In Londen kun je tijdens een middagje winkelen in het luxe warenhuis Harvey Nichols energie uit een zakje bijtanken.

Zonnebril en rode lippen als eerste anti-katermiddeltje

Ik zoek het dichter bij huis en spoor op een zondag met een beneveld hoofd naar Amsterdam, waar dokter Jani Van Loghem, oprichter van de Falck Clinic, en gespecialiseerd in cosmetische behandelingen, vakkundig een gaatje in mijn ader prikt en me aan het infuus hangt.

Druppel per druppel loopt het Royal Flsuh-infuus door mijn lichaam, een door internisten samengestelde mix van vitamines, glutathion, mineralen, ontstekingsremmers, maagbeschermers, pijnstillers en antioxidanten.
“Zo’n infuus geeft een gigantische boost en is dan ook populair bij mensen met een drukke levensstijl”, zegt Van Loghem. “De Royal Flush helpt ook op de vervelende effecten van een kater te verminderen. Omdat het intraveneus gebeurt, heeft dat meer effect dan een pilletje.”

Van Loghem laat me indutten terwijl hij in een andere ruimte een infuus aan een BN’er, een vaste klant, vastmaakt. Terwijl de zak langzaam leegloopt, bedenkt ik dat het toch maar vreemd is om voor een lifestyleartikel aan een infuus te hangen, zeker als je niet echt ziek bent en zeker als je weet dat je voor dit type infuus 450 euro neertelt.

revive royal flush
Niet ziek, wel aan de baxter.

Als ik een uur later met twee extra liter vocht weer op straat sta, merk ik dat de sluimerende hoofdpijn nog niet verdwenen is en dat ik me – in tegenstelling tot wat ik hoopte – niet herboren voel. Het ultieme anti-katermiddel? Misschien niet, maar dat het infuus me een algemene boost geeft, valt niet te ontkennen. Een week lang word ik iedere ochtend belachelijk vroeg, maar wel uitgeslapen en vol energie wakker. En dat terwijl ik mijn ochtenden het liefst horizontaal en jammerend doorbreng.

Royal Flush-infuus bij Falck Clinic in Amsterdam,  € 450 per sessie.

Dit stukje is een herwerkte versie van een artikel dat eerder in De Standaard Magazine gepubliceerd werd.