hydrafacial carpe clinic antwerpen

Smeerlab test: hydrafacial

De favoriete gelaatsbehandeling van de sterren kent nu ook in ons land steeds meer bijval.

Een paar weken geleden viel ik ten prooi aan een genadeloze jetlag. De reis was memorabel, de slapeloze nachten en wazige gedachten die na thuis- komst volgden, waren dat net iets minder. Gooi nog een venijnige verkoudheid in de mix en mijn spiegelbeeld kon enkel mijn vermoeden bevestigen: ik had er al beter uitgezien. Een doffe teint, don- kere kringen en wallen waartegen geen corrigerende concealer opgewassen was. Hoog tijd om het grote geschut in te zetten: een Hydrafacial-behandeling. De gelaatsbehandeling stoomt de huidjes van ster- ren in een halfuur klaar voor hun gloriemoment op de rode loper. Onder anderen Kate Winslet, Sofía Vergara, Beyoncé en Matthew McConaughey vertrouwen op de vervaarlijk uitziende machine om hun huid in topvorm te houden. Die laatste omschrijft de behandeling als ‘seks voor je gezicht’ en er wordt zelfs gefluisterd dat hij thuis zijn eigen Hydrafacialapparaat heeft staan.

Stofzuigen

Net zoals schoonheidsspecialiste Cathérine die voor de uitdaging staat om mijn vermoeide gezicht op te lappen. Ze heeft een porseleinen huidje en roze haar, dus ik heb er alle vertrouwen in. Na een manuele reiniging haalt ze het eerste pennetje met draaiend exfoliërend kopje boven. Wanneer ze ermee over de huid glijdt, worden de dode huidcellen verwijderd en komt de gezonde huid tevoorschijn. Nadien volgt een peeling met salicylzuur en glycolzuur, ook die wordt met behulp van de applicator via een speciaal kopje in de huid gesluisd. Ik dommel voor het eerst in een paar dagen in en laat het me welgevallen. Hoewel je zou denken dat mijn huid intussen brandschoon is, gebruikt Cathérine de applicator om mijn gezicht te stofzuigen. Tegelijk komt een serum vrij dat de poriën schoonmaakt. Dat klinkt onaangenaam, maar het is pure verwennerij. Nadien volgt een boost met serums die met de applicator in de huid gemasseerd worden. Als afsluiter mag ik nog twin- tig minuten dutten in het licht van een ledlamp. Dat voelt zelfs met gesloten ogen (én brilletje) alsof ik met opengesperde ogen naar de zon lig te kijken, maar zodra de gewenning intreedt, waan ik me op een zonovergoten strand. Niet bepaald seks voor mijn gezicht, maar toch.

Wanneer het licht uitspringt en de realiteit aanklopt, onderwerp ik mijn gezicht aan een grondige inspectie. De vermoeidheid lijkt weggegomd en mijn huid is strakker, egaler en voorzien van een gloed. De werkzame bestanddelen uit de producten zouden tot twee weken in de huid blijven zitten, voor een opti- maal resultaat volg je het best een kuur van een vijf- tal behandelingen met een tussenperiode van drie à vier weken. Eén behandeling volstaat om je huid een fikse boost te geven en is dus perfect als voorberei- ding voor een belangrijk evenement zoals een trouw- feest. Of voor wie zijn gezicht eens van de grond wilt voelen gaan.

Een Hydrafacial is er bij Beauty By Kroonen in Brussel vanaf 150 euro. Ook de Antwerpse Carpe Clinic biedt de Hydrafacial-behandeling aan.