lvl -lash lift

Smeerlab test: een LVL-wimperlift

Wat is een LVL-wimperlift en is het iets voor jou?

Een paar jaar geleden liet ik in Londen mijn wimpers verlengen met extensions bij . Dat duurde twee uur, wat best lang is, zeker als je blaas na een kopje Engelse thee op knappen staat. Gelukkig onderging nineties zangeres Billie Piper op amper twee meter van mij hetzelfde lot en maakte ik van die twee uur gebruik om schaamteloos haar conversatie met de schoonheidsspecialiste af te luisteren.

Toen ik twee uur en een plasbeurt later in de spiegel keek, was het resultaat niet minder dan spectaculair te noemen. De wimpers van een dikdik waren er niets tegen! En ik was niet de enige die dat vond. Later die middag weigerde een verkoopster van Topshop mijn kersverse aankopen over de toonbank te schuiven voor ik het geheim achter mijn imposante wimperdos prijsgaf.

Een paar maanden later liet ik mijn wimpers nogmaals verlengen, dit keer met een kortingsbon die ik via het internet scoorde. Ik had al onraad moeten ruiken toen ik de sigarettengeur op de vingertoppen van de schoonheidsspecialiste opving. Ik rook wel degelijk onraad toen ze erin slaagde mijn oog met wimperlijm dicht te plakken. Drie weken later waren zo goed als alle extra wimpers verdwenen en had het gros van hen tijdens hun val ook een natuurlijke wimper meegenomen. Ik bleef achter met minder wimpers dan voordien en het besluit om nooit meer – hoe budgetvriendelijk ook – voor de verleiding van wimperextensions te zwichten.

Fast forward naar vijf jaar later. Ik haal zo goed als dagelijks het beste in mijn wimpers naar boven met een laagje mascara en zorg voor een groeispurt met een wimperserum. En ik waag me aan een LVL-lift, een wimperbehandeling die mijn natuurlijke wimpers gaat liften en krullen. Hiervoor doe ik een beroep op Esther Jacobs, make-upartiest en oprichtster van Make-Over Studio in Ekeren. Tijdens de behandeling die nog geen uur duurde, kwam ik alles te weten over deze booming techniek. Kennis die ik graag met jou deel.

Alles over een wimperlift

Wat is een LVL-lifting?

LVL staat voor length , volume en lift en is een eenvoudige behandeling die wimpers langer, voluminieuzer maakt én lift. Het resultaat blijft minstens zes weken zichtbaar.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Voor iedereen die meer volume wenst. Vooral bij wie van nature rechte wimpers heeft, zijn de resultaten spectaculair.
Ideaal voor wie geen make-up draagt en toch dat tikkeltje extra wil zonder mascara te gebruiken.

Wat is het verschil met wimperextensions?

Bij deze behandeling worden geen extra wimpers op de natuurlijke wimpers gekleefd. Hierdoor heeft het oog nog steeds alle bewegingsvrijheid en kan je zonder risico in je ogen wrijven en make-up dragen. Er is geen enkel risico op wimperverlies.

Is de behandeling pijnloos?

Ja, 100%.

Getest: de LVL-wimperlift
lvl -lash lift
(c) Esther Jacobs

Een LVL-lift gebeurt stap voor stap. Eerst word het oog afgeplakt met een patch. Op het bovenste ooglid komt een schildje in siliconen waar de wimpers met een bonding gel tegen gelijmd worden. Op die manier komen alle wimpers netjes op een rijtje te staan en kunnen ze makkelijk met de producten behandeld worden.

Vervolgens krijgen de wimpers een Lifting Balm over zich heen. Daarna volgt een Volume Fix die de voorgaande stap gaat fixeren. Nadien worden de wimpers gekleurd zodat ze van de wortel tot aan de puntjes even donker zijn waardoor ze optisch verlengen. Tot slot wordt een Moisturizing Serum aangebracht dat 24 uur moet blijven zitten. Tussen elke stap is er een wachttijd van maximum tien minuten.

lvl lash lift
(c) Esther Jacobs
Het verdict
lvl lash lift
(c) Esther Jacobs

Net wanneer ik genoeg heb van het schildje op mijn ogen (dat heel lichtjes aan mijn wimpers trekt) mag alles eraf. In de spiegel zie ik donkere, naar de hemel gerichte wimpers met een imposante krul. Het zou zonde zijn om hier mascara over aan te doen dus ik laat ook de volgende dagen mijn wimpers onaangeroerd. Bovendien staan alle wimpers netjes op een rij wat voor een mooi waaiereffect zorgt. Wat mij betreft de ideale behandeling voor wie met mascara alleen geen volume en krul in de wimpers krijgt. Zelf herhaal ik deze behandeling zeker voor ik op reis vertrek en er ook zonder mascara een beetje uitgeslapen en fris wil uitzien. Helemaal volgens de no-make-up make-up trend.

Een lashlift sessie kost 65 euro, voor een LVL-lift met browstyling betaal je 80 euro. Meer info en afspraak maken kan via www.makeoverstudio.be