healthy glow bronzing cream chanel
(c) Chanel

FAN VAN: de Healthy Glow Bronzing Cream van Chanel

Iedere week deelt Smeerlab een favoriet uit het laboratorium. Deze week zijn we van fan van de Healthy Glow Bronzing Cream van Chanel. Het zonnepoedertje in huis én op het strand.

Sinds de Italiaanse Lucia Pica de plak zwaait op de beautyafdeling van Chanel, zijn we pas écht fan van het merk geworden. In 2016 leerde ze ons rode oogmake-up dragen, ze blies het iconische Rouge Noir nieuw leven in, bracht een heerlijke waterfoundation op de markt en dan was er nog die mascara met het allereerste 3D-geprinte borsteltje, het prachtige artwork van de Desert Dreams-collectie, een zwarte (!) topcoatgloss … en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Ohja nog één ding: kan de kleur ‘Light’ uit de limited edition Les 4 Ombres ‘342 Lumière et Opulence’ als ‘Ombre Première’ uitgebracht worden? Het is dé perfecte kleur voor elke dag. Passons, we zijn hier om een ander product te bewieroken.

healthy glow bronzing cream chanel
Hét zonnepoedertje in huis.
Wat?

De Healthy Glow Bronzing Cream uit de Les Beiges-lijn van het Franse huis is een bronzer zoals we er nog nooit eentje gebruikten. Eerst en vooral is er die unieke textuur, iets tussen een crème en een gel, mét toch een poederig effect. De inhoud van de opengeschroefde pot heeft iets vreemds appetetijtelijks. Alsof je er wel eens met een lepeltje in zou willen zitten. Doen we uiteraard niet, met je vingertopje over de crème wrijven is ook al een groot genoegen.

De crème oogt glowy maar heeft een mooi mat effect op de huid dankzij de combinatie van was en poeder. Geen glitters dus en dat is een grote meevaller want de meeste merken hebben nog niet gegrepen dat werkelijk niemand nog op een zonnepoeder vol opvallende glitters zit te wachten. Glowy: yes please, glitters: doe maar niet. Slecht voor het milieu bovendien.

Hoe gebruiken?

healthy glow bronzing cream chanelEen bronzer of zonnepoeder dient om je gezicht op te warmen (bijvoorbeeld nadat een laag foundation alles ‘vlak’ heeft gemaakt) of gewoon om een sun kissed look te creëren. Dat doe je door de bronzer aan te brengen op de plekken waar ook je zon je gezicht raakt: bovenaan het voorhoofd, jukbeenderen, wangen, jukbeenderen en – heel belangrijk voor een cute resultaat – de neusbrug. Hiervoor gebruik je een kabukiborsteltje met dikke korte haartjes, maar als het je persoonlijke pot is, krijg je ook mooie resultaten met je vingers. Volgens sommigen nog de beste penselen van allemaal. De crème kan ook over het hele gezicht gebruikt worden (silica en poeder zorgen voor een onmiddellijk gladstrijkend effect) of om te contouren. Breng een laagje onder de jukbeenderen en onder de kaaklijn aan om meer structuur aan je gezicht te geven. Ik ga hem op hete zomerdagen zelfs als oogschaduw (in de crease) gebruiken.
Beperk je zeker niet tot de gezicht en geef ook je schouders, sleutelbeenderen, decolleté en de ruimte tussen de borsten (zorgt voor optisch meer volume) een laagje kleur.

Nadeel

De bronzer is slechts in één universele tint (390 Soleil Tan Bronze Universel) beschikbaar en ik heb te indruk dat die niet allround genoeg is om alle kleurtinten te bedienen. De formule is geparfumeerd en dus niet aan te raden voor wie allergisch is.

Shopping

Les Beiges Healthy Glow Bronzing Cream, Chanel, € 44

healthy glow bronzing cream chanel
My body says winter, my head says: is it summer yet?!
Get the look

GEZICHT

Les Beiges Water Fresh Tint van Chanel, € 60. Ik gebruik de kleur medium.
Stay Naked Correcting Concealer van Urban Decay, € 28. Ik gebruik de kleur 30NY
Sheer Blush van Iconic London, € 23. Ik gebruik de kleur Fresh Faced.
Contour met Healthy Glow Bronzing Bronzing Cream van Chanel, € 44. Ik gebruik 390 Soleil Tan Bronze Universel.

OGEN

Les Beiges Healthy Glow eyeshadow palette ‘warm’ van Chanel, € 58
Stylo Omre et Contour van Chanel, € 33. Ik gebruik 36 Contour Mauve.
The Falsies LashLift mascara van Maybelline, € 14,99

LIPPEN

Ecstasy Balm van Giorgio Armani, € 38. Ik draag kleur 2.
Roze lippenpotlood van Q-Ki. (komt uit een adventskalender uit 2018)

HAAR

Detail Master Directional Fixing Spray van Shu Uemura